top of page

Redenen om extra te bewegen

Regelmatig bewegen is de sleutel tot een gezondere huid

Beweging is goed voor body & mind. Er is gaat niks boven dat gevoel van een goed humeur als je na een uur lang zwoegen en zweten, de sportschool verlaat. En als je dit op een geregelde basis doet maakt het je als vrouw zijnde nog gelukkiger wanneer je body in een 'good shape' begint te komen. Door heel geregeld aan lichaamsbeweging te doen ga je stralen en krijg je een gezonde 'look' die je op geen enkele andere manier kunt krijgen

Wist je dat beweging en zweten ook super goed voor je huid is?

Het is bewezen dat je huid aanzienlijk verbetert door uitoefenen van een sport. Zelfs een probleemhuid zoals bijvoorbeeld onder andere acne, veel rimpels of een doffe huid knapt hierdoor aanzienlijk op. Nieuwe onderzoeken tonen zelfs aan dat je proces van veroudering van de huid kun omkeren, zelfs bij mensen die nooit gesport hebben en daar op latere leeftijd pas mee beginnen.

 

Maar hoe ondersteunt 'bewegen' nu je huid? Het kan je huid verbeteren om verschillende redenen, onderstaand lichten wij een paar van onze favorieten voor je uit. 

 

Een gezonde stralende huid met O2

Door aerobic krijgt je lichaam een ruime dosis zuurstof in het bloed. Je huid zal hierdoor gelijk een gezonde gloed krijgen en gedurende de training alleen maar toeneemt. Dit komt omdat de huid vol zit met bloedvaten die dicht tegen het huidoppervlak aan liggen. Bij een workout, verwijden de bloedvaten waardoor je huid een gezonde gloed krijgt. Daarnaast zorgt een workout er ook voor dat je lichaam extra collageen produceert, een eiwit de helpt je huid te versoepelen, stevig te maken en elastisch te houden. 

 

Ondersteuning bij Acne

Door het doen van oefeningen verhoogt de circulatie van zuurstof waardoor voedingsstoffen op een efficiënte manier naar de huidcellen gevoerd worden en schadelijke stoffen sneller afgevoerd worden. Het doen van oefeningen voedt je huid. Bloed en zuurstof helpen om giftstoffen aan de huid te onttrekken met inbegrip van de stoffen die ervoor zorgen dat poriën verstopt raken. Zweten zorgt er daadwerkelijk voor dat deze giftige stoffen, olie en vuil uit je poriën verdwijnen.

 

Ga er niet vanuit dat je huid helemaal zal herstellen als je begint met sporten, zo simpel is het gewoon niet. Wat we je nog wel mee willen geven is dat het belangrijk is om na het sporten gelijk een douche te nemen om het zweet -lees afvalstoffen- van je af te spoelen. Maak je je huid na het sporten niet schoon dan zul je minder profijt hebben van de voordelen die het sporten met zich meebrengt. 

 

De connectie tussen acne en endorfine

Endorfine* is een hormoon wat tijdens het sporten vrijkomt. Het help om je stress niveau te verminderen. Het verlagen van je stressniveau en het endorfine hormoon verminderen cortisol** en andere acne veroorzakende hormonen die van nature opkomen bij stress. Wist je dat bij een toename van cortisol de afbraak van collageen zal toenemen? 

 

 

De connectie tussen huid en slapen

We weten allemaal wel dat je na het sporten veel beter slaapt. Je huid en je lichaam hebben tijd nodig om te herstellen en dat gebeurt wanneer wij slapen. Tijdens het slapen maakt je huid nieuwe collageen aan. Meer collageen betekend een vollere huid waardoor rimpels minder kans krijgen. Het is bewezen dat bij een nachtrust tot 5 uur per nacht de toename van rimpels twee keer zo snel gaat als bij iemand die minimaal 7 uur per nacht slaapt. Onderzoek heeft eveneens uitgewezen dat bij regelmatige activiteit de huid zich sneller herstelt. 

 

Buiten sporten (nog beter)

Buiten zijn zoals een dagelijkse wandeling, hardlopen, met je kinderen naar het zwembad of strand of een partijtje voetballen is een natuurlijke endorfine booster. De frisse lucht, ionen van de bomen de blauwe lucht, allemaal activiteiten die je een beter gevoel over het leven algemeen geven. Door buiten te zijn zal je huid er gezonder en beter uit gaan zien. Let er wel op dat je de huid beschermt tegen de invloeden van buitenaf zoals zon, wind en koude. 

 

* Endorfine is een endogeen geproduceerde opioïde peptide met pijnstillende eigenschappen die als eurotransmitter fungeert. Endorfines worden geproduceerd door de hypofyse ypothalamus bij gewervelden) tijdens lichamelijke inspanning, opwinding, pijn, consumptie van scherp voedsel, liefde en orgasme.

**Cortisol is een stresshormoon, net als adrenaline. Dit hormoon wordt door de bijnieren geproduceerd als je stress hebt. 

bottom of page