top of page

Natuurlijke Alternatieven

natuurlijke alternatieven voor gewone synthetische stoffen

We delen onze planeet met meer dan 75.000 verschillende chemicaliën en minstens 5.000 van deze geïdentificeerde schadelijke chemicaliën worden alleen in de cosmetische industrie gebruikt. Waarom is dit zo belangrijk? Onze huid absorbeert tot 60% van waarmee het in contact komt, waardoor schadelijke chemicaliën vrijer langs de buitenlaag van de huid kunnen bewegen. Deze chemicaliën kunnen dan door ons lichaam circuleren en onze huid beschadigen en ons in gevaar brengen voor het ontwikkelen van ernstige gezondheidsproblemen.

Voor de consument is het belangrijk om te begrijpen welke elementen een effectief product vormen. Alle huidverzorgingsproducten bevatten de functionele ingrediënten die als verzachtende middelen, vochtinbrengende middelen, emulgatoren, oppervlakteactieve stoffen en conserveermiddelen in een of andere combinatie dienen om effectieve producten te produceren.

Er is geen reden waarom we afhankelijk zijn van chemicaliën om een ​​product te laten werken of zelfs te behouden. Er zijn honderden natuurlijke ingrediënten die beter presteren dan synthetische en synthetische chemicaliën overbodig maken. Wij geloven dat groene schoonheid net zo ouderwets kan zijn als conventionele formuleringen en we onderzoeken en formuleren onze producten grondig voor de best mogelijke resultaten. Biotechnologie maakt gebruik van de kracht van de natuur om producten te maken die synthetische stoffen overbodig maken. Je hoeft dus geen compromissen te sluiten om de krachtige ingrediënten te krijgen die door huidverzorgingsspecialisten worden aanbevolen: de onze zijn afkomstig van planten.

PARABENEN

Parabenen worden gebruikt als antimicrobiële chemische conserveermiddelen in duizenden cosmetica, producten voor persoonlijke verzorging, farmaceutische producten en voedsel. Het opnemen van parabenen in een formule verlengt de houdbaarheid van het product door de groei van schadelijke micro-organismen, met name schimmels en gist, te voorkomen. Je ziet ze op ingrediëntenlabels staan ​​als een van de zes veelgebruikte vormen: methylparaben, ethylparaben, p-propylparaben, isobutylparabenen, n-butylparabenen en benzylparabenen.

ONS ALTERNATIEF: Pure White is 100% eerlijk in wat in onze producten past. We gebruiken natuurlijke, synthetische Ecocert-goedgekeurde conserveermiddelen. We zijn er van overtuigd dat huidverzorgingsproducten 100% effectief moeten worden bewaard. Zogenaamde 'conserveermiddelvrije' producten kunnen een gevaar voor de gezondheid zijn.

SYNTHETISCHE EMOLLIENTEN

Emollienten worden aan cosmetica toegevoegd om de huid glad(der) en zacht(er) te maken. Een emollient blijft als het ware op de huid liggen. Het is een combinatie van olie en water. Synthetische verzachtende middelen worden vaak geproduceerd bij hoge temperaturen en vernietigen voedingsstoffen, antioxidanten en essentiële vetzuren en kunnen poriën verstoppen of huidirritaties veroorzaken.

ONS ALTERNATIEF: Er is een overvloed aan keuze als het gaat om het gebruik van natuurlijke verzachtende middelen. Natuurlijke groente-, noten- en zaadoliën vormen uitstekende verzachtende middelen die smeren en helpen de huid soepel en elastische te houden. Ze werken zeer effectief om de huidbarrière te beschermen, hydrateren en helpen bij het aanvullen van de natuurlijke oliën van de huid.

SYNTHETISCHE GEUREN

Er zijn meer dan 200 synthetische geuren die worden gebruikt in cosmetica. Er is geen manier om te weten welke in uw product zit, want op het etiket staat eenvoudigweg "Parfum". De langetermijneffecten van synthetische geurstoffen zijn niet kwantificeerbaar. Wat we wel weten, is dat meer mensen allergieën en gevoeligheden ervaren dan ooit tevoren.

ONS ALTERNATIEF:  Geen van onze producten bevat synthetische parfums of synthetische geuren. Maar - we weten dat mensen het leuk vinden om een ​​prachtig geurend product op hun huid te gebruiken - zolang het natuurlijk is en niet schadelijk voor de gezondheid. Gebruik daarom alleen essentiële oliën om ons assortiment van nature te laten ruiken, waardoor het geschikt is voor alle huidtypen, inclusief de gevoelige huid. "Fragrance" en "Parfum" op onze etiketten duiden op mengsels van essentiële oliën die zijn afgeleid van bloemen, fruit, grassen, zaden, schors, hout, wortels, bladeren, balsem en hars.

bottom of page